6,2 milliárd forintot fordítanának pályázati pénzből fejlesztésre a makói járás települései. Azért, hogy minden fillér hasznos célt szolgáljon, fejlesztési elképzeléseiket vették számba csütörtökön délelőtt a makói járás településeinek vezetői. Makóra 3,3 milliárd forint érkezhet.

A 2014-2020-as európai uniós pályázatok tervezésébe a Csongrád Megyei Közgyűlésen keresztül a járási települések is bekapcsolódhatnak. Így később arra pályázhatnak a Területi és Települési Operatív Programon (TOP) keresztül, amire valóban szükségük van. Fő hangsúlyt kapnak a gazdaságfejlesztést és munkahelyteremtést szolgáló elképzelések, a társadalmi- és infrastrukturális fejlesztések. A kistérségi fejlesztési részprogramok kidolgozása a települési elképzelésekkel összhangban zajlik. Tegnap a makói városházán egyeztettek minderről a makói járáshoz tartozó települések polgármesterei.

Farkas Éva Erzsébet polgármestere elmondta: a TOP keretből Makó 3,3 milliárd forintra pályázik. A tervek szerint ebben szerepel egy vállalkozásfejlesztési központ kialakítása és működtetése, az ipari park közművesítésének fejlesztése, a csipkesori üzletek felújítása, piac és vásárcsarnok építése, mezőgazdasági logisztikai központ építése, az óvodák energetikai korszerűsítése, az orvosi rendelők komplex felújítása. De a tervekhez tartozik a Honvéd városrész rehabilitációja, a csapadékvíz- elvezetése, a társadalmi integrációs programok megvalósítása, a városi belterületi kerékpárutak és utak felújítása, illetve a Maros-part turisztikai fejlesztése.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest