Kozserán Beáta – Makó

Hétvégén, az egri Bitskey uszodában rendezték meg az idei Uszonyosúszó Világkupát, ahol a szegedi Muréna Búvárklub színeiben Kornél kétszer is a dobogó második fokára állhatott: 200 és 400 méter junior felszíni úszásban szerzett ezüstöt.  A rangos eseményre 20 országból érkeztek sportolók, 63 csapat 360 versenyzője csapott össze a medencében.

A makói születésű sportember tavaly már a krétai junior-világbajnokságon is szerepelt, akkor nem volt szerencséje, csupán egy másodperccel maradt le a dobogóról. Idén az EB-n, és a VB-n is dobogó esélyes lehet.

 – Tavaly délelőtt úsztam, mert nem voltam a legjobb 8 nevezési időben felszíni 400 m-en. Talán ha délután úszom, akkor lett volna esélyem a dobogóra, mert csupán 1 másodperccel maradtam le a harmadik helyről – nyilatkozott korábban portálunknak tavalyi megmérettetéséről Kornél, aki 400 és 800 méter felszíni úszásban és 4×200 uszonyos váltóban lett az említett versenyen negyedik. A péntektől vasárnapig tartó világkupán nem csak Kornél, de edzője, Kanyó Dénes is erőn felül teljesített: 400 méteres felnőtt felszíni úszásban lett ezüstérmes.

Mester és tanítványa eredményeikkel kivívták indulásukat a Felnőtt Világbajnokságra illetve a Junior Európa Bajnokságra, mellyel bebizonyították, hogy ott a helyük a nyári nemzetközi megmérettetésen is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest