Bojtor Boglárka – Makó

Az idén harmincnégy éves táncegyüttes szokásához hűen színvonalas előadással rukkolt elő, melyben az összes táncos a legkisebbektől a legidősebb csoportig szerepelt.

– A néptánc amellett, hogy jó fizikai mozgás, arra is alkalmas, hogy megismerjem a magyar hagyományokat, szokásokat. Nem utolsó sorban pedig egy jó buli, és még a színpadon is lehet iszogatni – mondta Gyulai Kristóf, aki tizenhat éve a Maros Táncegyüttes tagja. – Kemény próbákkal és főpróbákkal készültünk a hétvégére. Kedvencem a felcsíki tánc, ami egy régi koreográfia, de most újra elővettük – tette hozzá Kristóf, aki a nyári lakodalmas műsorban főszereplőként tűnik majd fel.

– Nagy feladat ez, hogy mostantól a Maros csoportban táncolhatunk – árulta el Kurai Abigél, aki társaival együtt felkerült a „ranglétra” tetejére. – Kemény próbáink voltak mostanában, húzós volt ez a félévünk, de ennek ellenére nagyon élveztem. Az év végi műsorban nekem is nagy szerepem lesz, de várom már – tette hozzá.

A két felvonásból álló műsor alatt a nézők rábaközi, bogyiszlói, magyarbődi, felcsíki és szilágysági táncokat is láthattak. Már hagyomány, hogy a jubilálókat ilyenkor köszönti a táncegyüttes vezetője, Tóthné Döme Mária, aki most saját fiát is oklevéllel jutalmazta.

A fergeteges fináléban a Maros zenekar is kibújt a függöny mögül, és idén az utolsó közös táncban a nagyfiúk kislányokat a kisfiúk pedig nagylányokat táncoltattak meg.

További képeink az előadásról:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest