Gajáta Fanni – Makó

– 25 gyermekkel szeretne  kiscsoportot indítani idén szeptemberben a makói Bárka Református Óvoda. A beszoktatás után a kicsikre hetente testnevelés foglalkoztatás, játékos matematika, ének és környezeti nevelés vár, illetve nem maradhat el a mondókákkal és mesékkel való ismerkedés sem. És a reggeli órákban áhítatot tanulnak a kisebbek – mondta Gruberné Joó Marianna, az intézmény vezetője.

– A kicsiknek biztosítjuk a szabad játék lehetőségét. Ha az idő engedi, akkor az udvaron, rosszabb idő esetén a csoportszobákban játszhatnak, illetve a tornaszobában is kielégíthetik a mozgásigényüket, ahol labda- és fogójátékokat játszhatnak – tette hozzá Soós Enikő óvónő.

– Újdonság lesz szeptembertől a balett, amelyet Varga József művésztanár tart az óvoda tornatermében a középső- és a nagycsoportosok számára. Fakultatív módon válaszhatóvá válik a néptánc-, angol-, és úszásoktatás, illetve elindul egy tehetséggondozó kör, amelyen a középső- és nagycsoportosok vehetnek részt. Továbbra is elérhető lesz a fejlesztő foglalkozás azoknak a gyerekeknek, akik iskola előtt állnak, de pici lemaradásuk van a többiekhez képest. Ilyen lemaradás lehet, például ha a vágástechnikájuk nem az igazi. Idén 12-en járnak erre az önfejlesztő körre. Ezen kívül logopédiai foglalkozást is tartunk, illetve gyermek pszichológus is a gyerekek és szülők rendelkezésére áll – árulta el az óvoda vezetője. Hozzátette: a jövőben nagy hangsúlyt szeretnének fordítani tehetségkutatásra. – Az óvodánkból nagy számban jutnak be a gyerekek a matematikai, informatikai, ének-zene tagozatokra, de akár két-tannyelvű angol osztályokba is.

A pénteki és szombati nyílt napon 30-35 szülő és gyermek látogatott el az óvodába, többen jelezték is szándékukat arra, hogy szívesen járatnák gyermeküket a Bárka Óvodába. Választásukat nagyban befolyásolja az, ha nagyobb testvér vagy ismerősök gyermekei járnak, jártak ide, illetve sok szülőnek fontos az óvoda nyújtotta magas szintű programja is.
Mindkét óvónő elárulta, szerintük a szülőknek az is fontos, hogy az intézményben dolgozók fiatalok, hiszen ők közelebb állnak a mai kicsikhez, és a gyerekek is máshogy állnak az óvó nénikhez.

Bár az óvoda református szellemiségű, nem feltétele a beiratkozásnak a megkeresztelkedés. A Bárka Református Óvodában március 9-én ismét nyílt napokat tartanak, melyre szeretettel várják az érdeklődőket és leendő ovisokat is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest