Makó

Megvétózták a Hagymatikum áremelési tervét


A Hagymatikumot fedő Gyógyfürdő Kft. üzleti tervét átdolgozásra adta vissza a legutóbbi rendes ülésén a makói képviselő-testület, mely ezt pénteki rendkívüli ülésén végül elfogadta. Ebben olvasható, hogy a cég ebben az esztendőben 20 százalékos bevételnövekedéssel számol.

Az már a péntek esti a Szikszai iskolában tartott városi fórumon derült ki, hogy a Hagymatikum a támogatás 20 milliós csökkentését mintegy 200 forintos jegyáremeléssel szerette volna kompenzálni, ám ezt leszavazták – mindezt Kovács Sándor képviselő, a Gyógyfürdő Kft. felügyelő bizottságának egyik tagja mondta el a szép számban megjelent érdeklődő előtt.
A rendkívüli ülésen elfogadott anyagban azonban az áremelés már nem szerepel, a mellékletben olvasható felügyelőbizottsági jegyzőkönyvben azonban rögzítették, hogy 400 ezer forint többletkiadást okozott, hogy februárban egy hétig kimaradt a távhőszolgáltatás.

A képviselő-testület visszahívta a Makói Városi Televízió Kft. felügyelőbizottságából Kréz Tibor korábbi elnököt és Orosné Spák Hedviget, majd a bizottság tagjai közé delegálta Varga Mártát, Czibolya Kálmánt, illetve ismételten Orosné Spák Hedviget. A felügyelő bizottságban korábban tevékenykedő Borbás József pedig lemondott megbízásáról.

A bizottság tagjai tiszteletdíj nélkül végzik tevékenységüket.