Oláh Nóra – Makó

Nagy megtiszteltetésként könyvelhette el a Makói Magán Zeniskola intézmény azt a felkérést, amelynek keretében az összevont koncertfúvós zenekar az elmúlt héten a budapesti Bródy Sándor utcai Olasz Kultúrintézet (Istituto Italiano di Cultura) nagytermében tarthatott közös koncertet a New Yorkból érkező Scarsdale Wind Ensemble nevű fúvós együttessel. A telt házas programon neves szakemberek, kortárs magyar zeneszerzők is megjelentek, köztük például Dubrovay László, Tóth Péter. A műsor első felében a kiváló hangzást produkáló amerikai zenekar lépett fel, majd a makói és szegedi fúvósok összevont együttese következett. Az ő előadásukban Julius Fucik Attila-indulója, Tóth Péter Ikaros című darabja, valamint Arturo Marquez Második tánca csendült fel.

A műsor zárásaként a két nagyszerű csapat együttesen, egy 150 fős nagyzenekart alkotva, közös műsorszámokat adtak elő, melyeket Jason Noble, a new yorkiak karmestere, valamint Csikota József vezényelt. Az est folyamán a felsoroltakon kívül Richard Strauss, Gustav Holst, David Biedenbender, John Mackey, Frank Ticheli és Michael Markowski egy-egy zeneműve is elhangzott.
A tervek szerint az együttesek között folytatódik a közös szakmai munka, melyben egyúttal a nemzetek közötti barátság is kifejezésre kerül.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest