Hírek

400 kiszombori kapott felszólító levelet


Korom András – Kiszombor

Mintegy 400 helyi lakosnak küldött az egyik ügyvédi iroda felszólító levelet arról, hogy elmaradásban vannak a szemétdíj fizetéssel, ezért keressék fel az Ady Endre Művelődési Házban február végén, illetve március 11-én a kihelyezett ügyfélfogadást a tartozás rendezése érdekében, illetve aki a befizetett csekkel.
Ezt többen is elpanaszolták Lázár János napokban tartott kiszombori fogadóráján. Többen közölték, hogy a hidegben az utcán kellett várakozniuk, majd mikor sorra kerültek, s bemutatták az időben befizetett csekket, egyszerűen lehúzták őket a tartozók listájáról.

Akadt olyan helybéli, akinek azt mondták, hogy a cég decemberi adatbázisát kapták meg, ezért mindenkinek kiküldték a felszólító levelet, aki abban tartozóként szerepelt.

– Én február 25-én kaptam meg az ezzel kapcsolatos ajánlott levelet, melyben az olvasható, hogy egy nappal korábban várják, hogy jelentkezzek, vagy legközelebb majd március 11-én mehetek – panaszolta egy asszony.
Egy másik pedig azt mondta már a fórum előtt, hogy az ügyvédi felszólító levelek miatt nagyon rossz a közhangulat a kistelepülésen, hiszen aki fizetett, azt is inkasszóval és büntetéssel fenyegették.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője kérte, hogy jutassanak el hozzá néhány felszólító levelet, hogy utána nézhessek az ügynek, illetve adatokat kérhessen a szolgáltatól, azaz a Településtisztasági Kft-től.