Hírek

Makó Hírek: reagált az önkormányzat


– Értékeltük a Makói Hírek küllemét és megjelenési gyakoriságát, s úgy gondoltuk, még egyszer megversenyeztetjük a nyomdai és a szerkesztési tevékenységet – reagált a Jobbik ma reggeli sajtótájékoztatóján elhangzottakra Barna Gábor. A polgármesteri kabinetiroda vezetője hozzátette: első körben három árajánlatot kértek be, s makói vállalkozókat szólítottak meg. Mindhárman többféle változatban is beadták az árajánlatot, színes, fekete-fehér, 4, 8 és 16 oldalas megjelenésre szerkesztéssel és szerkesztés nélkül.

– Az ajánlatokat összevetettük a városi költségvetésben erre rendelkezésre álló összeggel, s azt találtuk, hogy ezek az árak elég magasak. Éppen ezért kerestünk meg nem makói céget is, így kaptunk egy negyedik árajánlatot. Ez nagyságrendileg kisebb volt, mint amit a makói vállalkozók adtak. Az utóbbiak technikai feltételekben is kevesebbet tudtak ajánlani, mint a szegedi cég. És a makói vállalkozók közt akadnak olyanok, akik szintén ugyanezzel a szegedi céggel nyomtattatná ki az újságot. Bár az önkormányzat szeretett volna helyi vállalkozót előnybe hozni, de a jelentős árkülönbség miatt végül a szegedi céget választotta. Az önkormányzat azt is számításba vette, hogy az iparűzési adóban visszakapná-e a két árajánlat közötti különbséget, ám kiderült, hogy száz százalékban nem – mondta.

Barna Gábor közölte, a Makói Hírek szerkesztésére egy vásárhelyi vállalkozót kértek fel. – A korábbi városvezetés idejében ezt egy városházi munkatárs végezte. úgy gondoltuk, hogy sokkal egyszerűbb és gördülékenyebb  a munkamódszer, ha a szerkesztést külső vállalkozónak adjuk ki. A szerkesztést végző vállalkozó és a szegedi nyomda által adott ár együtt is kevesebb lesz, mint amit a város az előző évben a lapra költött. Ha az olvasók szeretnék, ha nagyobb betűk legyenek a lapban, akkor növeljük a betűméretet. A lap arculat és színe pedig nem csak a várós megjelenéseinek, weblapjának új színét tükrözik, de szeretnék, ha ezek dominálnának majd a makói cégek megjelenéseiben.