Hírek

Jobbik: miért nem Makón készül a Makói Hírek?


Hiányolják a város címerét a címlapról, az apró betűméret miatt az idősek és a gyengén látók nehezen, vagy nem tudják elolvasni a megújult Makói Híreket. Az első, új kinézetű számban nem jelent meg, hogy ez a korábbi helyett van, valamint azt sem közlik, hogy milyen gyakran kerül majd a postaládába – ismertette a pártjához, a Makói Hírekkel kapcsolatban, eljutott panaszokat ma reggeli sajtótájékoztatóján Zeitler Ádám. A Jobbik makói szervezete települési képviselője hozzátette: vannak, olyan helybéliek akiknek az újság színe sem tetszik, mert a narancssárga árnyalatot egyértelmű politikai utalásnak tartják.

A képviselő elmondta: olyan információk jutottak el hozzá, hogy a megújult Makói Hírek című lapot nem makói vállalkozó készíti, és ez mindenképpen ellentmond az új városvezetés által meghirdetett elvnek: miszerint megpróbálnak helyi vállalkozókkal dolgozni. A jobbikos képviselő úgy tudja, hogy az lapot Vásárhelyen szerkesztik és a szegedi nyomdában nyomják.

Zeitler azt mondta: különösen fontos, hogy a makói önkormányzat lapjának felépítése, megjelenése társadalmi konszenzuson alapuljon. Szerinte ezért társadalmi vitára kell bocsátani a a Makó Híreket, hogy a helybéliek eljuttathassák a róla alkotott véleményüket az önkormányzatnak.