Hírek

Értékes nyereményekkel zárult a JAG egészségnapja


Gajáta Fanni – Makó

Egészségnapot tartottak ma a makói József Attila Gimnáziumban a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda és az iskola közös szervezésében.

A tanulók megtanulhatták a helyes újraélesztést és a defibrillátor működését, illetve különböző méréseken vehették részt, mint például vérnyomás-, szénmonoxid-szint mérés és a hazánkban is divatos testtömeg indexüket is megtudhatták. A dohányzás káros hatásairól kérdőívet tölthettek ki, és a szerencsések ajándékot is nyertek.

A gimisek az újraélesztés fortélyait is elsajátíthatták.

– Aki kitöltötte a dohányzásról szóló kérdőívet nagy valószínűséggel érdekli, hogy milyen is lehet az egészségügyi állapota, milyen káros hatásai lehetnek a dohányzásnak. Talán az is eszébe jut, hogy iskola után és a szünetekben ne szívjon el egy szál cigit. A legtöbb betegséget és függőséget is okozza. Fontosnak tartom, hogy a tanárok megszervezték ezt az egészséghetet. – hangzott el Kallai Árpád a makói és vásárhelyi kórház fóigazgatója beszédében.

A szerencsés diákok vásárlási utalványt nyertek.

Az egészségnap a kilencedik, tízedik és tizenegyedik osztály tanulóinak szólt, hiszen ők vannak a legjobban kitéve annak a veszélynek, hogy dohányzásra adják a fejüket. Erről a témáról kérdőíveket tölthettek ki ezek az évfolyam tanulói, és értékes jutalmat tíz-tízezer forintos vásárlási utalányokat kaptak. A szerencsések között volt Ménesi Karola (9.b), Dudás Dávid (9.c), Herczeg Barnabás (9.c), Molnár Odett (10.a) és Surányi Erzsébet (11.c).