Hírek

Makó: Tortával ünnepel a ma 90 éves Marika néni


Korom András – Makó

Az ünnepelt 1956-ben költözött a Lesi városrészben lévő Vasút soron épített házukba, a vasutasként dolgozó férjével. Mária néni háztartásbeliként nevelte két fiukat, s a család keresetét virágárusítással egészítette ki.

Az ünnepelt. Két fia, két unokája és három dédunokája van.

A ház kertjében termesztett virágokat évtizedeken keresztül pakolta fel kerékpárja elejére és hátuljára, s így ballagott ki velük a piacra, ahol általában mind el is adta. Volt olyan – emlékszik vissza az őt ápoló menye -, hogy a fiának kellett hazamotoroznia a házhoz újabb szállítmányért,  olyan gyorsan elfogyott Marika néni áruja. Ha mégis maradt valami, azokkal a várost járva kereste fel rendszeres vevőit, ám sűrűn előfordult, hogy azok meg sem várták, hanem házhoz jöttek a csokrokért.

Czirbus Gábor és Marika néni, nomeg a szülinapi torta.

Marika néni minden virágot nagy kedvvel nevelgetett otthoni kertjükben, melyben annak idején 2-3 fóliasátor is állt, s előfordult az is, hogy a terméssel a fővárosba is elutazott.
– Ja de jó! – mondta, amikor megpillantotta a Czirbus Gábor alpolgármester kezében a neki szánt gyönyörű csokrot, majd a 90-es számmal feldíszített dobostortát. Ez alkalommal vehette át Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelét is. Toldi János települési képviselő pedig virágos bonbonokkal kedveskedett neki.

Marika néni, aki néhány esztendeje már leginkább csak pihenget odahaza, néhány éve még nagy újságolvasónak és tévénézőnek számított. Akkoriban minden politikust névről ismert, mindenkiről tudott. Manapság azonban már nem foglalkozik a közélettel, el van odahaza a maga csöndességében.

Toldi János virágos bonbonokat vitt ajándékba.

Házasságából 2 fiúgyermeke született László és János, férje azonban már elhunyt, ezért most a családja gondozza. Marika néninek 2 unokája és 3 dédunokája született az idők folyamán.

Szerinte a hosszú élet titka a sok munka lehet. Dolgozott is, hiszen míg mondta, nem akarta hogy éhen haljon a családja.