Makó

Ebleltár készül Makón


Az önkormányzat az összeírást ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásai miatt végzi a makói kutyák összeírását. A kutyák nyilvántartásához szükséges adatokat az eb tulajdonosa, vagy tartója az összeíráskor köteles az önkormányzat rendelkezésére bocsátani, annak tudtában az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után.

Az ebösszeíró adatlap egyébként beszerezhető a városháza 22. irodájában, illetve letölthető innen vagy nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók. A kitöltött adatlapokat legkésőbb március 16-ig kell eljuttatni a városházára, akár postán, akár személyesen. Ekkor azt az Úri utcai bejárat közelében lévő telefonközpontban elhelyezett gyűjtődobozba kell bedobni.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a négy hónaposnál idősebb kutyák csak chippel megjelölve tarthatók, ezért aki ezt még  nem tette meg annak a kutyáját az állatorvosnál haladéktalanul meg kell jelöltetnie. Amennyiben az összeírás után az ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, vagy ha ezt követően kerül valakihez kutya akkor, azt 15 napon belül be kell jelenteni a polgármesteri hivatalban.

Az önkormányzat közölte: az ebösszeírással kapcsolatban nem tervezik az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

 

Több a kóbor kutya Makón

A Délmagyarország napokban megjelent írásában az olvasható, hogy kétszer annyi kutyát, fogtak be a gyeptelep munkatársai idén januárban, mint tavaly ugyanabban a hónapban. Ez a tavalyi 22-vel szemben 45 ebet jelent. És csak a kutyák tizedébe ültették bele az azonosításukhoz szükséges chip-et. Ez ugyan kötelező lenne, de kötségekkel jár.