Hírek

Földeáki fórum a makói kórházfejlesztésről


– Mind a makói, mind a vásárhelyi kórházban szívesen fogadjuk a földeákiakat! – jelentette ki Kallai Árpád főigazgató, Hajnal Gábor polgármester köszöntőjét követően, a fórum szépszámú résztvevője előtt. Már csak azért is, mert a CT- illetve mammográfiai vizsgálatokat a makói épületátalakítás miatt átmenti ideig a vásárhelyi kórházban végzik.

A főigazgató elmondta, a két tagkórház majd 3 milliárd forintból újul meg, hogy a megye legkorszerűbb intézményévé váljon. A makói kórházban a radiológiát, a járóbeteg szakrendelőt és az intenzív terápiás osztályt érinti a legjelentősebb változás, de teljes átalakuláson esik át most már belülről is a Kórház utcai járóbeteg szakrendelő. Ennek földszintjére költöztetik véradót és a Lonovics sugárúti elavult épületből átkerül ide a tüdőgondozó. De megújul az urológia, a kardiológia és a központi befogadó is.

A főigazgató hangsúlyozta: nem csökken a makói kórházi ágyak száma, de az osztályok áthelyezésével koncentráltabb, modernebb körülményeket teremtenek. Kallai Árpád közölte: a kórház átalakítása várhatóan szeptemberig tart, erre az időre kérte a betegek türelmét.

A kórházfórumon azt már Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az egészségfejlesztési iroda vezetője jelentette be, hogy tavasszal és ősszel érkezik a szűrőbusz Földeákra.