Makó

Az épületeket is fejlesztené az ENI új vezetője


Korom András – Makó

– Ön az egyetlen a három legutóbb kinevezett vezető közül akinek 5 évre szól a megbízása. Miért vállalta a megbízást? – kérdeztem Tóthné Balázs Andreát, aki január 27-i ülésén nevezett ki a képviselő-testület 5 évre.
– Tizenöt éve dolgozom szociális területen, gyermekvédelemben és idős ellátásban szeretem tapasztalatokat ez alatt az idő alatt előbb Kiszomboron és Vásárhelyen, majd itt Makón. Úgy gondoltam olyan kihívás az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetése, ahol szakmai tapasztalataimat is hasznosítani tudom, s ez előrelepés is számomra.

– Milyen cél tűzött ki maga elé a követező fél évtizedre? Mit szeretne elérni?
– Mindenképpen azt, hogy magas színvonalú munka folyjék az intézményben, mely munka alapjait az elmúlt időszakban nagyon jól lerakták. Illetve az is célom, hogy – bár a 13 telephelyen működő intézmény közül kettő az elmúlt években felújítottak – többiben is megtörténjék a fejlesztés, modernizálás, ugyanis van olyan amelyek negyven éve nem nyúltak.

– Szembesült-e meglepő dologgal, amikor átvette az irányítást és lesz-e olyan amit máshogy csinál, mint ahogy az eddig történt?
– Zökkenőmentesen sikerült az átvétel. Ám voltak olyan területek, ahol változásokra volt szükség. Ilyen volt például a gyermekjóléti szolgálat, ahol személyi változások is történtek, s melyeket szükség volt meglépni a szakmai munka színvonalának emelése miatt. Az összes többi területen nagyon jól képzett szakmai vezetőink végzik a munkájukat, akikkel nagyon jó tudunk együtt dolgozni. Úgy látom, mindenki egy irányba akarja vinni az intézményt – mondta az ENI új vezetője.