Hírek

Esős, de enyhe idő várható Makó térségében


Hétfőn többnyire borult lesz az ég, legfeljebb napközben vékonyodik el néhol a felhőzet, délen, délkeleten. Elsősorban a nap első felében főként délen és keleten lehet kisebb eső. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és 6, a legmagasabb 6 és 11 fok között várható.

Kedden jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten azonban rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Keleten csak helyenként, másutt sokfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Éjszaka az Alpokalján és a Bakonyban havas eső, kis valószínűséggel esetleg hó is előfordulhat. A Dunántúlon megerősödhet a szél, másutt többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban 1-5 fok lehet. Nappal nyugaton 6-9, az Északi-középhegység térségében 7-10, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részein azonban 10-16 fokig melegedhet a levegő.

Szerdán sokfelé várható eső, zápor, hajnalban és éjszaka az Alpokalján és a Bakonyban havas eső, kis valószínűséggel esetleg hó is előfordulhat. A Nyugat-Dunántúlon megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű. A maximumok a Dunántúlon 5 és 9, a Dunától keletre 10 és 15 fok között alakulnak.

Csütörtökön is sokfelé várható eső, zápor, nyugaton erős lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 5, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Pénteken keleten még elszórtan lehet kisebb eső, zápor. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű – írja az OMSZ.