Hírek

A kiszebáb is megadta magát az apátfalvi télbúcsúztatón


Gajáta Fanni – Apátfalva

Felnőttek és gyerekek is egyaránt kíváncsian nézték a birkabundás, famaszkos, parasztnadrágos busókkal, akik nagy hangzavart csaptak a kolompjaikkal és kereplőikkel Apátfalva utcáin. A bátrabb gyerekek szívesen kacérkodtak a busókkal, akik ezt sapka ellopással vagy éppen hangos kerepeléssel díjazták ezt. A kiszebábura sokan írtak fel olyan dolgokat, amelyektől szeretnének megszabadulni, és abban reménykednek, evvel az égetéssel a gondjuk-bajuk is elégett.
– Minden évben volt kiszebábu égetés a községben, azonban idén először voltak busók is ezen az eseményen. Szeretnénk, ha hagyománnyá válna, hogy ilyenkor a busók is eljönnek a télbúcsúztatóra – mondta el hírportálunknak Szekeres Ferenc polgármester. Azt is elárulta, ez azért is fontos, hogy akik nem tudnak elmenni Mohácsra, hogy élőben is találkozhassanak az UNESCO világörökség listáján is szereplő magyar hungarikummal, itt találkozzanak velük.

A művelődési házban a makói Forgatós Táncegyüttes szórakoztatta a kicsiket, majd a mohácsi busók mutatták be az apátfalviaknak az ő farsangi népszokásukat, a Busójárást. Az általános iskolás gyerekek egy verseny keretén belül készítettek álarcokat, az első 3 helyezett pedig díjat kapott. melyeket ma osztotta ki a polgármester.

Az apátfalvi télbúcsúztató a tavaly átadott Szigetházban ért véget, ahol helyben készült farsangi fánkot és teát osztogattak az érdeklődőknek.

További képeink: