Makó

Hihetetlen: a szülés előtt vették észre, hogy terhes


Amikor a 21 éves Alexandrát erős görcsei miatt először kórházba vitték, a sürgősségi osztályon szinte meg se vizsgálták: csak adtak neki egy görcsoldó-fájdalomcsillapító injekciót és hazaküldték. Mivel kínzó görcsei másnap sem enyhültek, a fiatal lány visszament a kórházba, ahol az ügyeletes nőgyógyász megvizsgálta és ultrahangos vizsgálatot rendelt el. Még a sokat látott orvos is meglepődött, mikor a vizsgálat végén kiderült, Alexandra hamarosan szülni fog.

A makói (a Délmagyar úgy tudja magyarcsanádi) lány a Best magazin riporterének elmesélte, a szülést megelőző hónapokban több nőgyógyásznál is járt, akik anélkül, hogy alaposabban megvizsgálták volna, hormongyógyszerekkel kezelték. “Tavaly áprilisban menstruációs panaszokkal kerestem fel a nőgyógyászt. Hol megjött, hol hónapokra kimaradt a vérzésem” – nyilatkozta, majd hozzátette, az orvosok először hormonzavarra, később pajzsmirigy-zavarokra, végül agyi elváltozásra gyanakodtak a tünetei hallatán.

Alexandra azt is elárulta, a 9 hónap alatt egy pillanatra sem jutott eszébe, hogy esetleg várandós lenne. Mint mondja, nem gömbölyödött a hasa, és rendszeresen jelentkező görcsei miatt azt sem érezhette, hogy rúg a baba. A fiatal lány, aki hat éve jár gyermeke apjával, végül 5 órás vajúdás után egészséges kislánynak adott életet. Bár saját bevallása szerint örül gyermekének, családjával úgy döntöttek, beperlik az orvosokat, akik a téves diagnózisokkal veszélybe sodorták a kicsi életét, és Alexandra jövőjét is – írja a a BEST magazin eheti, legfrissebb számában.