Hírek

A pálinkáé volt a főszerep a makói batyusbálon


Bojtor Boglárka – Makó

A szalagavatók után most az idősek is szerepet kaptak, hogy bulizzanak egy jót, és elűzzék a telet a hagyományos batyusbálon. A bálozók a hangulat és a társaság miatt járnak el már évek óta.

– Már öt éve minden esztendőben eljövünk erre a mulatságra, mindig nagyon jól éreztük magunkat – mesélte Rácz Julianna és Jakabovics Mátyásné. – Eddig még nem volt példa arra, hogy ilyen meglepetést kapjunk, mint a túrós batyu és a pálinka – mondták, és azt is elárulták, hogy ilyenkor süteménnyel, pogácsával és üdítővel kedveskednek egymásnak.


A mulatozók mihelyt megkóstolták egymás és az önkormányzat pálinkáját, azonnal táncra perdültek. Néhányan Farkas Éva, polgármester asszonnyal koccintottak, és a szerencsésebbek még meg is táncoltatták.

– Már több, mint tíz éve járunk ide, a hangulatért és a társaság miatt, nem utolsó sorban pedig azért, mert szeretünk táncolni – mondta Kovács Ferencné és Szede Jánosné, akik elsőként léptek a táncparkettre, és beindították a bulit. Ők tepertős pogácsát, töltött kiflit és citromos sört hoztak, de az ajándék pálinka is nagyon ízlett nekik.
Egy kis táncolás után Farkas Éva Erzsébet köszöntötte a megjelenteket, és férjével egy igazi batyuban olyan dolgokat hozott, amire senki sem számított.

– Bevallom őszintén, először vagyok ilyen eseményen – kezdte mondandóját a polgármester. – Sokat gondolkoztam azon, hogy mit hozhatnék azoknak, akik megtiszteltek, hogy együtt töltsük ezt a mai délutánt.  Sokan mondták, hogy itt olyan pálinkákat, borokat, finomságokat hoznak, hogy  már újat nem tudok felmutatni – mesélte. Éppen ezért hozott képeket családjáról, hiszen az életben ők a legfontosabbak. A batyuban volt hagyma, hiszen Makó neve mégis csak összefonódik ezzel. Makó térképét azért rakta bele, hogy ne feledkezzen meg róla, hogy a makóiakat szolgálja. Hozott számlatömböt is, hiszen idén még  ötmillió forintot ki kell számlázni a nyugdíjas kluboknak. Szentírás is lapult a batyuban, hiszen fohászaiba mindig belefoglalja a makóiakat. Mécsest azért gyújtott, hogy azokért égjen lángja, akik nem lehetnek közöttünk.

Végül házi pálinkát és túrós batyut vett elő, amivel már korábban körbekínálta a nyugdíjasokat.