Makó

Könyvbe játszotta a töltelékeket a makói gasztroblogger


Gajáta Fanni – Makó

Tóthné Libor Mária gasztrobloggerként indult, napi 10-11 ezer látogatót számlálhat blogja. Mára már két könyve is megjelent. Az első augusztus 20-án került a polcokra, a Limara Péksége: Házi pékek alapkönyve címmel. December 6-án a Limara Praktikái: Fonom. Finom mű jelent meg.

– 2-3 éve kezdték el mondogatni a blog olvasói, hogy szeretnének könyvet, azonban ekkor én még nem éreztem azt, hogy itt lenne az idő. Tavalyelőtt nyáron 4 kiadó keresett meg egyszerre 1-2 héten belül avval, hogy szeretnék könyv formájában megjelentetni az írásomat. A Csipet Kiadó, lejött Pestről, összeültünk. Nagyon egyeztek az elképzeléseink, így azonnal igent mondtam – árulta el a gasztroblogger. – Teljesen szabad kezet kaptam, a könyv tartalmát és receptjeit én állítottam össze. A kiadónak is nagyon jó ötleteik vannak, ezeket átbeszéljük. Volt, amelyet megvalósítottunk, de volt olyan is, amelyet elvetettünk.  

A könyv.

– Az első könyvet alapkönyvnek készítettük, azoknak ajánljuk, akik életükben nem próbálkoztak kelt tésztával. Teljesen az alapoktól írtam le a tudnivalókat, hogy milyen hozzávalókra és eszközökre van szükség. Mindent részletesen végigvettem. A többi könyv ennek a folytatása lesz, erre épül.

Az első kötetnek nagy sikere van, nagyon jók a visszajelzések, már a harmadik kiadást éljük meg. A héten Romániába magyarul jelenik meg, ezt márciusban a román nyelvű kiadás. A Fonom. Finom kötet is megjelenik majd Romániában, de nyitottak vagyunk bármire. Ez a könyv inkább a praktikákról szól, az elején az alapreceptek és töltelék variációk találhatóak, majd a további részében a tésztákkal való „játszadozásról”, formázásról szól, fázisfotókkal.

Tóthné Libor Mária elárulta, az olvasóréteg kora változó, a nagyon fiataloktól az idősökig egyaránt kapott valamilyen visszajelzést. A könyvekben látható fotókat azaz, a Fonom. Finom képeit Studer Veronika készítette, aki Svájcból tért vissza a ennek kedvéért.