Hírek

Magyar-lengyel rajzpályázat


Március 23-a, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából hirdet lengyel és magyar diákok számára rajzpályázatot a gdanski 50. számú általános iskola. Ebben lengyel gyerekek rajzoljanak Magyarországról, magyar gyerekek pedig Lengyelországról. A pályázat célja, felkelteni a tanulók érdeklődését, hogy kölcsönösen megismerjék egymás életét és kultúráját.

A pályázatra benyújtott alkotások technikája szabadon választható: mérete azonban max. A3., de lehet ppt/pps prezentáció is. Témája: Lengyelország, a lengyel-magyar barátság, lengyel emlékek Magyarországon. Lehet fényképezni is. A fényképek lehetnek egy kollázs, kisalbum vagy prezentáció részei. A kisalbum vagy prezentáció szövege legyen (részben) kétnyelvű: magyar-angol, magyar-német, magyar-eszperantó, vagy akár magyar-lengyel is lehet.

Az iskola bármely osztályába járó tanuló pályázhat. A művek lehetnek egyéni alkotások, de két-három gyermek közösen is készítheti azokat. A legérdekesebb alkotásokat díjazzák. Minden pályázó oklevelet kap.
Az alkotás hátoldalára fel kell tüntetni készítője nevét a mű címét. A pályázó nemét, életkorát, iskoláját, osztályát és a felkészítő tanár nevét e-mailban várják.

A makói pályázók a műveket március 3-ig a városháza Úri utca bejárata portájára juttathatják el, a pályázók pontos elérhetőségével együtt. Onnan küldik ki azokat Gdanskba. További információk: Karsai Ildikó művészeti referenstől (06-30/205-24-68, üzenet: 06-62/511-800) illetve Orbán Imre kulturális referenstől  (06-20-572-04-19) kaphatók.