Hírek

A házasságról mesélt és játszott a zongoraművész házaspár


Gajáta Fanni – Makó

– Furcsa kimondani, de már 36 éve vagyunk házasok. A kapcsolatunkban, minden olyan gyorsan történt: 3 nap után megkértem Katica kezét, és rá pár hónapra meg is tartottuk az esküvőt – mesélte el portálunknak Hegedűs Endre. – Számunkra a házasság hete azért fontos, hogy felhívhassuk a figyelmet a házas életre. A boldogságunk egyik forrása is lehet ez.

A zongoraművész elmondta, hogy a véletlen folytán esett meg az, hogy Makóra sodorta őket a házasság hete: Pálfai Zoltán plébános hívta meg a házaspárt, hogy a Házasság hetének zárónapján látogassanak el a városba.

Rengeteg érdeklődő jelent meg a Korona Étterem dísztermében rendezett beszélgetős délutánon.  Fiatalok és idősek egyaránt szívesen hallgatták a házaspár történetét. Az eseményen Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett.
Az ellátogatók meghallgathattak 3 zongoraművet, nyitánykánt Hegedűs Endre egy Liszt-művet játszott, majd feleségével közösen egy Schubert és egy Debussy zongorajátékot adtak elő.

A történetek közt volt vicces, elgondolkoztató és tanulságos is, sokszor engedtek betekintést az életükbe, főképpen a házas életükbe.

Az est végén a közönséget egy flashmobra hívták: a résztvevők A Korona előtt a Rómeó és Júlia musical egyik slágerét énekelték el közösen, egy-egy égő gyertyával a kezükben.