Hírek

Megduplázta a kormány Magyarcsanád költségvetését


Korom András – Magyarcsanád

Farkas János polgármester az ülésen ismertette, hogy az új képviselő-testület egy morális válságban lévő hivatalt vett át, mely belső ellenőrzésekor súlyos hiányosságok merültek fel, s emiatt feljelentéseket is kellett tegyenek.
A község fejlesztési elképzeléseit – a művelődési ház felújítását, az összevont orvosi rendelő kialakítását és egy gyógyszertár létrehozását, illetve egy kotró-rakogó gép vásárlását – már átadták Lázár János miniszternek, a térség országgyűlési képviselőjének, s ennek eredményeképp a kormány tavaly év végén 110 millió forint támogatást ítélt meg, s küldött az önkormányzat számlájára.

Lázár János arról szólt, hogy a Magyarcsanád éves költségvetésével közel megegyező kormányzati támogatás a megelőlegezett bizalom jele, s megalapozza a község fejlődésének elindítását.
Elmondta, hogy egy település csak akkor lehet sikeres, ha jól működik az óvodai, iskolai képzés, ha erős a közösségi élet és van munkalehetőség. A község fejlesztési elképzeléseit ezért támogatja a kormány.

Az ülésen kiderült, hogy az 1520 magyarcsanádi lakos közül 287-en kapnak szociális ellátást, s a település március 1-től 85 közmunkást foglalkoztat, illetve a közmunka program részeként beindítják a köztéri bútorok készítését, a söprűkötést és tervezik a juhtenyésztés beindítását.