Makó

Lázár: Nem maradhat így a Honvéd városrész!


Korom András – Makó

A térség országgyűlési képviselője felszólalása előtt Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette az új városvezetés hivatalba lépése óta eltelt több mint száz nap intézkedéseit, majd egy kérdésre elmondta, egy a Honvédban lévő utca már novemberben kapott útalapot, s tavasszal három másikon is építenek ilyet.

Lázár János ezt követően kérte arra a polgármester, valamint Czirbus Gábor alpolgármestert és a helyi képviselő-testületet, hogy dolgozzák ki Honvéd teljes, szociális, és infrastrukturális rehabilitációjának tervét, s azt juttassák el neki.
– Nehéz intellektuális kihívás lesz! – jelentette ki, mindazok alapján, melyet a városrészben látottak során maga is megtapasztalt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a Honvéd jelenlegi állapota méltatlan Makóhoz, s figyelmeztette a városvezetést, hogy ha nem tesznek ellene semmit, akkor az ott jelentkező problémák a város többi részébe is átszivárognak.

Felhívta a figyelmet ugyanakkor, hogy a városrész megújítását szolgáló terveket csak a Honvédban élők bevonásával lehet és kell elkészíteni. S szükség van ehhez az ott élők jogszabály követő és törvénytisztelő magatartására is.
Farkas Éva Erzsébet elmondta, hogy a városrész megújítása érdekében indul meg a Fátyol Mihály terv, mely keretében a szegedi egyetem segítségével végeznek teljes körű felmérést, hogy erre alapozzák a majdani rehabilitációt.

Lázár János szóba hozta a Hagymatikum ügyét ist. Azt mondta,hogy a városnak kell eldöntenie, hogy a működtetéséhez kell-e a településnek a korábban többször is felajánlott kormányzati támogatás.