Makó

A kormány állja az apátfalvi sportcsarnok teljes építési költségét


Makó Híradó – Apátfalva

– Együttműködésünk szimbolikus, de kézzel fogható jeleként egy sportcsarnok építésének támogatását kérte a kormánytól rajtam keresztül Szekeres Ferenc polgármester, amit meg is ígértem. A támogatást megérkezett a község számlájára, a tervek azonban módosultak, a költség megduplázódott – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő.

Az esti falugyűlésen kiderült, egy kisebb sportcsarnok építését tervezték eredetileg, de miután csak focistából 130 van a községben, s az iskola testnevelésóráknak is kell a hely ezért egy kézilabda pálya méretű, 200 nézőt befogadó nézőtérrel rendelkező csarnokra módosították a terveiket az apátfalviak. Erre azonban már nem elegendő a kormány által az építkezésre biztosított 150 millió forint. Lázár János azt ígérte Szekeres Ferenc polgármesternek, hogy a kormány állja a megduplázódott költségeket. Kiderült, hogy 2016 márciusában avatandó a sportcsarnok mellett a község rendbe tenné a művelődési ház környékét is.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy az idén nyáron átadják az M43-ast a forgalomnak, s ha a kamionok már nem Magyarcsanádon és Apátfalván keresztül jutnak el a határig, illetve érkeznek onnét, Makótól Nagylakig 2016-2017-ben felújítják a 43-as főutat. Kitért arra is, hogy az autópálya építésének tervei közül kifelejtették a térség vízügyi vonatkozását is, ezért elképzelhető, hogy a mezőgazdasági területek egy részén tartós belvízre kell számítani. A helyzet rendezésével hamarosan a kormányülésen is foglalkoznak.