Makó

Véget ért a makói pszichiátriai nappali kórház kialakítása


Szegedi Tudományegyetem 2011 -ben sikeresen nyújtotta be a DAOP-4.1.2/B-11 -2011 -0001, „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Alföldi régióban” című pályázatát. A pályázat konzorciumi együttműködésben valósult meg, melynek tagja a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó makói kórháza is. A projekt keretében pszichiátriai nappali kórházat építettek.

A fejlesztés során az intézményben a jelenleg is működő pszichiátriai osztály tetőterében alakították ki a 10 ágyas pszichiátriai rehabilitációs nappali kórházat. A pszichoterápiák megvalósításához külön-külön helyiségek, vizesblokkok és egy „közös” helyiség a legfőbb terápiás színtér is épült. Kiemelten fontos és igen jelentős eleme volt a fejlesztésnek az épület eddigiek szerint hiányos akadálymentesítésének megoldása. Immáron külső felvonó köti össze a földszintet, az emelettel és a tetőtérrel. A tervezett szakmai programhoz, a nappali kórházi ellátás alapfeltételeinek biztosításához szükséges eszközöket is megvásárolták.

A konzorciumi tag részére nyújtott támogatás összege 54 milió 210 ezer forint volt. A 10 ágyas pszichiátriai nappali kórház az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.