Makó

Nem érti a Fidesz a DK-t


“Hol volt az elnökség, amikor több helyi makói vállalkozó is kérelmezte a bérleti díjak csökkentését és arra, az akkori Buzás Péter vezette városvezetés több mint 5%-os díjemeléssel válaszolt. Hol volt a DK választókerületi elnöksége, amikor folyamatosan nőtt az üres, beplakátozott kirakatú üzletek száma a város főterén, ami rombolta fürdővárosunk turisztika vonzerejét.

A fürdő központi szerepe vitathatatlan a város életében. Azonban államosításról még egyetlen egyszer sem esett szó semmilyen fórumon. Annak lehetősége felmerült, hogy abban az esetben, ha a fürdő fenntartása, üzemeltetése jelentősen megterheli a városi költségvetést, akkor a helyi képviselő-testület kezdeményezésére tárgyalások kezdődhetnek az állami fenntartásba vételről, de ez köszönő viszonyban nincs a DK állításával.

A fürdő helyi emberek adójából finanszírozott önkormányzati támogatása csak és kizárólag a fürdő működtetését szolgálhatja, indokolatlan önkormányzati támogatásból az alkalmazottak béren felüli jutalmait kifizetni, ami jelen körülmények között luxus. Kevés olyan vállalkozás van, ami veszteség mellett jutalmakat finanszíroz a dolgozóinak. A fürdő támogatásának csökkentése kizárólag a felelősségtudatos, pazarlásmentes gazdálkodás irányába tereli a fürdővezetést.

A DK hagyjon fel a politikai hangulatkeltéssel és lehetőség szerint átgondolt, építő jellegű javaslataival járuljon hozzá az új városvezetés munkájához!” – írta közleményében a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség makói szervezetének elnöksége.