Makó

Az örömkézilabda az MNKSE legfontosabb célja


 

Makó Híradó

A lányok kemény heteket tudhatnak maguk mögött, aminek még koránt sincs vége, ugyanis vasárnap, a bajnokság előtti utolsó hajrában, egy saját rendezésű nemzetközi tornán vesznek részt a Deszki Sportcsarnokban. (A makói sportcsarnok ezen a hétvégén foglalt!)

A torna programja:
(6772 Deszk, Móra Ferenc utca 2)
Temesvár- Makó 8.45 -9.45
Kikinda- Algyő 10.00-11.00
Makó- Kikinda 11.15-12.15
Temesvár- Algyő 12.30-13.30
Kikinda- Temesvár 13.45-14.45
Makó- Algyő 15.00-16.00
(A belépés ingyenes!)

A felkészülés alatt tanultakat a torna után hamarosan élesben, a makói pályán is kamatoztathatják a lányok, ugyanis február 22-én rendezik a női NB II-es bajnokság Dél-keleti csoportja nyitómérkőzését, amit már az Erdei János Városi Sportcsarnokban vívnak kézilabdásaink, a KSI (Központi Sportiskola) csapata ellen.
A keretből egy ember távozott, Furák Krisztina, aki munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a játékot, de hárman érkeztek is: Szénási Szilvia, Kádár Csenge, és Nagy Orsolya.
Az eddigi bő hathetes felkészülési időszakban nem csak a lányokra, hanem a vezetőedzőre, Nagy János Miklósra is komoly feladat hárult. Lelket kellett önteni a csapatba, és felkészíteni őket a következő, várhatóan eredményesebb bajnoki szezonra.

– A felkészülést felmérésekkel kezdtük és egy nemzetközi kézi tornával zárjuk a hétvégén. Heti három alkalommal vezényeltem edzést a lányoknak, melyekben szabadtéri futások, erőfejlesztő köredzések, képességfejlesztés és edzőmérkőzések is szerepeltek. Nagyon pozitív benyomásom alakult ki a csapatról. Nagyon tehetséges és értékes közösségre leltem a lányokban, akik időt, energiát nem kímélve vágtak bele az alapozás fáradalmas edzéseibe. Kicsit rövid idő állt rendelkezésre, mivel decemberben három hét pihenőt kaptak a lányok. – osztotta meg gondolatait a tréner. akit a csapat erősségéről, hiányosságairól és a célokról is megkérdeztünk:

– A csapategység a legnagyobb erénye ennek a társaságnak, melyben a különböző korú és játéktudással rendelkező játékosok szimbiózisa dominál. A kondicionális képességek területén tapasztaltam a nagyobb hiányt, és a technikai-taktikai területen is akad bőven csiszolni való. A fejlesztési területeket három nagyobb csoportra tudnám bontani. Első helyen a szervezett, tudatos védekezést említeném, harmonikus kapus kapcsolattal. A második terület a rendezetlen védelem elleni támadójáték hatékonyságának fokozása, és végezetül a kombinatív játékelemek gólerősebb végrehajtása. – mondta. Nagy János Miklós szerint a felnőttcsapatnál a legfontosabb cél az „örömkézilabda” vissza hozatala, valamint a szellemes és eredményes támadójáték mellett egy kreatív és hatékony védekezés elsajátítása, melyek gólokban és helyezésekben is megmutatkozhatnak a későbbiekben.

Úgy véli reális a fiataloknál az 1-6. hely elérése, míg a felnőtteknél a 7-8. hely megszerzése.
A tavaly megkezdett utánpótlásprogramra ebben az éven is nagy hangsúlyt fektet az egyesület, céljuk továbbra is az, hogy minél több helyi kötődésű játékost lehessen beépíteni a felnőtt, illetve junior csapatokba.

A Marosmenti Női Kézilabda Sportegyesület idén is várja a kézilabdázni vágyó lányok jelentkezését! Jelentkezni 6-11 éves korig, André Róbertné edzőnél, a 06/70-423-03-37-es, 12 éves kortól pedig Mari Attilánál, a 06/30-245-04-70-es számon lehet. Az edzéseken való részvétel ingyenes!

Adója 1%-val bárki is hozzájárulhat a csapat sikeréhez!