Makó

A Dél-Alföld legmodernebb konyháját avatták ma Maroslelén


Korom András – Maroslele

Az általános iskolában működő konyha elődjét, a helybéliek emlékezete szerint utoljára valamikor az 1960-as években modernizálták, így a szeptemberben életbelépő szigorú normáknak már semmiféleképpen sem felelt volna meg.

Mint azt Martonosi György polgármester elmondta, 8 évvel ezelőtti megválasztásakor felmérték az önkormányzati ingatlanok állapotát, hogy azokat majdan rendbe hozzák. A konyhafelújításhoz tavaly a kormánytól előbb 30, majd 40 millió forint támogatást nyertek a kormánytól, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője jóvoltából, így az önerővel együtt a térség legmodernebb konyhája készülhetett el. További terveik között szerepel a 220 adagos konyha épületének külső felújítása is.

Lázár János példaértékűnek nevezte a marosleleiek összefogását, s azt a közmunkaprogramot, mely a községben évek óta zajlik. Hangsúlyozta, hogy a következő évek feladata az, hogy megfelelő életminőséget biztosítsanak helyben a hátrányos helyzetű településeken élők számára, s az, hogy a hasonló méretű kistelepülések óvodája és iskolája  alkalmas legyen, hogy az ott tanuló diákok a megszerzett tudás birtokában egyenlő eséllyel vághassanak a továbbtanulásba, illetve boldoguljanak az életben.

További képeink: