Makó

Lyukat tömtek, utat szórtak a palotai Dinnyeföldek utcán


Korom András – Csanádpalota

– Valóban járhatatlanok voltak ezek az utcák, az előző kivitelező ugyanis felbontotta az utakat, de nem nagyon haladt a helyreállításukkal – mondta hírportálunknak Kovács Sándor. A polgármester hozzátette, a lakossági panaszok hatására és saját tapasztalatai után az ALFÖLDVÍZ-hez fordult, azok pedig lecserélték a kivitelezőt.

– Az új alvállalkozó rendbe tette az érintett utcaszakaszokat, vagy folyamatban van azok helyreállítása – tette hozzá Kovács Sándor. Az eredeti ígéret szerint december 31-ére el kellett volna készülnie legalább a munkálatok utáni ideiglenes helyreállításnak, Március végére pedig az aszfaltozással is készen kellene lenni azokban az utcákban, ahol eredetileg is aszfaltos volt az útburkolat.

– Egyelőre csak a garázsom előtti lyukat tömték be és az utca elejére szórtak le zúzott követ – mondta a Dinnyeföldek utcán lakó Rácz György. Hozzátette: az utca eredetileg is úgy lett járható, hogy az ott élő három család összefogott, s hozatott rá kavicsot és salakot, hogy azzal töltsék fel a sáros úttestet.