A Hódmezővásárhelyi Járásbíróság végzésében megállapította, hogy a büntetlen előéletű Debreceni István nyugállományú pénzügyőr, a cselekmény elkövetésekor és azt megelőzősen is tudatszűkült állapotban, krízishelyzetben volt, így enyhe fokban korlátozott volt, hogy felismerje cselekménye következményét.

A vádlott 2014. április elsején az éjszakai órákban ült be Volkswagen Polo személyautójába, s Makón összesen 95, Lázár János országgyűlési képviselő-jelöltet ábrázoló választási plakátot fújt le fekete festékszóró sprével, majd hajnalban Vásárhelyen 192, Székkutason pedig 14 plakáttal tette ugyanezt. A vádlott mindezzel a jelöltnek összesen 64 ezer 715 forint kárt okozott.

Archív fotónkon a lefújt plakátok egyike.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését elismerte.
A járásbíróság a 45 ezer forint büntetés mellett kötelezte 59 ezer 889 forint bűnügyi költség és 1500 forint eljárási illeték megfizetésére is.

Debreceni István egyébként a helyhatósági választáson ugyan független polgármester és független települési képviselő-jelöltként indult Csanádpalotán, s többször is feltűnt Vona Gábor pártelnök megyei látogatásain.
Debreceni egyébként a polgármester jelöltek közül a 2. helyen végzett, ám tagja a jelenlegi palotai képviselő-testületnek.

+++

– Nem volt és jelenleg sem tagja sem a Jobbik makói, sem a csanádpalotai szervezetének sem, az utóbbi ráadásul inaktivitás miatt feloszlatás előtt áll – mondta hírportálunknak Zeitler Ádám, a Jobbik makói szervezete települési képviselője. Hozzátette: Debreceni István magánszemélyként ugyan fel-feltűnik a párt rendezvényein, ám egyik szervezetüknek sem tagja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest