Hírek

A JUGYU kezdte az idei diákbáli szezont


Gajáta Fanni – Makó

Miután a végzősök és osztályfőnökeik megkapták a szalagjaikat, Aszódiné Pernye Szilvia igazgatóhelyettes köszöntötte a diákokat és hozzátartozóikat az idei év első makói végzős bálon.

– Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legizgalmasabb felfedezés. Legfontosabb ezekben a pillanatokban, hogy tudjátok, kik vagytok, honnét jöttetek és hová tartotok. A szalag, amit a szívetek föle tűznek az osztályfőnökeitek, egy szép emlék, egy jel, egy jelkép – hangsúlyozta. Arra is kérte a végzősöket, hogy egyaránt tiszteljék családjaikat és barátaikat is. – Kívánom, hogy iskolátokra és tanáraitokra mindig szeretettel és tisztelettel gondoljatok vissza – tette hozzá.
A köszöntőt a lelátón ülők tapssal díjazták. A keringők előtt az iskola tehetségei énekeltek, táncoltak és hangszeren is játszottak. Nyitótáncként bécsi- és angolkeringőt jártak a párok.

– Szinte már az év elejétől kezdve készültünk az egész bálra. Az osztályunk a bécsi keringőzni fog, de én nem táncolok. A végzősöknek ma nem volt tanítás, így már reggel elmentem fodrászhoz és sminkeshez, hogy estére elkészüljek. Körülbelül 100 ezer forintba került az egész bál – válaszolt kérdésünkre Gán Ivett, a 12. b osztály tanulója.

– A szalagavatós táncra közel 2 hónapot készültünk, a közös táncra pedig rengeteg gyakoroltunk. Viszonylag rövid időn belül, alig 5 perc alatt készültem el, nem kellett egy egész nap hozzá. Olyan 60 ezer forintba kerülhetett a bálozás számomra – árulta el a végzős Baranyi Tibor.

A szalagavató megvalósulásában Gerzanits Nikoletta vállalt nagy szerepet.
– A végzősök október tájékán kezdik el betanulni a keringőket, a műsort pedig november tájékán kezdjük összeállítani. Nagyon fontos, hogy olyan diákokat vonjunk bele a műsorba, akiknek nagy kedvük van hozzá, illetve akik szeretnék megmutatni magukat . Bár kis létszámú az iskolánk tanulóközössége, nagyon sok tehetséges diákunk van – mondta Nikoletta. – A szereplőktől kezdve a negyedikeseken át a narrátorokig mindenki nagyon izgult, hiszen ők még nem profik, sokaknak ez az első ilyen nagy szereplésük több száz ember előtt.

 Azt est hangulatáról a Voc-Art’ zenekar gondosodott.

További képeink: