Makó

Egyelőre nem keresi a rendőrség a makói ál vízóra leolvasókat


Korom András – Makó

Nem indított nyomozást a rendőrség a makói ál vízóra leolvasók ügyében, miután amiatt eddig senki sem tett feljelentést. Az ALFÖLDVÍZ Zrt-tól származó információnk szerint három utcában, a Jókain, a Lutheren és a Nagycsillag utcában is sikertelenül próbálkoztak pénzt szerezni az ál vízóra leolvasók. 1500 forintot akartak, a vízóra ellenőrzéséért.

Idősektől akart pénzt kicsalni az az – információnk szerint – két férfi, akik azzal csöngettek be a makói Luther, illetve az azzal párhuzamos Jókai utca, több házába, hogy ők az ALFÖLDVÍZ munkatársai és a vízórát jöttek ellenőrizni. A férfiak ezért 1500 forintos munkadíjat szerettek volna kapni, ám a háztulajdonosoknak gyanús lett a sosem hallott és nem is létező ellenőrzés, ezért pénzt nem adtak, ellenben bejelentették a próbálkozást a szolgáltatónál.

A két férfi a Nagycsillag utcán is próbálkozott, de úgy tuduk, ott is felsültek, egy fillér nélkül kellett távozniuk.
Bár az ALFÖLDVÍZ csak erről a három esetről értesült, s ezek miatt azonnal bejelentést (de nem feljelentést) tett a rendőrségen. Azonban előfordulhat, hogy az ál vízóra leolvasók máshol sikerrel jártak.

Az ALFÖLDVÍZ Zrt-től ez idáig nem érkezett feljelentés az ügyben – közölte érdeklődésünkre Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.