Makó

Bűnmegelőzési naptár és kalendárium


Az idei év fali kalendáriumát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az áldozatvédelem, a biztonságos internethasználat, valamint a vagyonbiztonság témakörében állította össze.

A kiadványokkal a rendőrség már a február 22-i „Áldozatok Napjára” kívánja ráirányítani a figyelmet. Fontos a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása, hogy a legnagyobb óvatosság, odafigyelés ellenére bárki válhat áldozattá. Valamennyi veszélyhelyzetre, bajra képtelenség felkészülni, azonban fontos, hogy lehetőség szerint mindent megtegyünk, a sértetté, áldozattá válás elkerülése érdekében. A rendőrség egyik kiemelt feladata a bűnözés okozta káros hatások csökkentése, és a bűncselekményeket elszenvedő személyek társadalmi, erkölcsi és anyagi sérelmeinek enyhítése. Kifejezésre kell juttatnunk, hogy a társadalom, a közösség szolidáris az áldozatokkal, széleskörű szakmai összefogással segíti és támogatja a krízishelyzetbe kerülőket.

Mind a két kiadványon feltüntették a legfontosabb segélyhívó telefonszámokat, továbbá olyan elektronikus elérhetőségek, amelyek használatával hasznos információkhoz juthat a lakosság.