Makó

Válts életmódot Makó Futónagykövetével!


Kozserán Beáta – Makó

A fiatal anyuka, a BSI makói Futónagyköveteként szeretne egy sportkedvelő társaságot összehozni. Az edzéseket bevezetésként heti egy alkalommal, szerdánként este fél 7-től tartják a Petőfi parkban.
– Az első tréningen, azaz tegnap is nagyon jó kis társaság jött össze. Csupán hatan voltunk, de remélem, hogy ezután egyre többen kapnak kedvet a futáshoz. Minket, futónagyköveteket egy közös cél mozgat: népszerűsíteni a sportot, hogy minél több egészséges ember legyen a környezetünkben – nyilatkozta a triatlonedző szakot végzett sportoló.

De mit is jelent Futónagykövetnek lenni?
– 2012 óta vagyok a BSI helyi képviselője, így minden évben részt veszek a Futónagykövet Találkozókon, ahol különböző előadásokat hallgatunk. A feladatunk, hogy saját lakóhelyünkön alakítsunk ki egy olyan futóközösséget, amely elősegítheti az emberek egészségének megőrzését.


Kriszta kihangsúlyozta azt is, hogy nem kell megijedni a hirtelen terheléstől és az életmódváltástól. Olyanok jelentkezését is várják, akik eddig egyáltalán nem sportoltak.

Az edzéseken egy rövid bemelegítést követően ki-ki a saját igényeinek és képességeinek megfelelően végezheti a kiszabott feladatokat. A tréner személyre szabott távokkal, saját testsúlyos feladatokkal, és erő-állóképesség gyakorlatokkal kívánja elősegíteni a megfelelő testi-lelki egyensúlyt.

Ha futással kapcsolatos felkészülési, étkezési, öltözködési tanácsra van szükséged, keresd Makó Futónagykövetét!
Panyor Krisztina e-mail: pakrisz@gmail.com, telefon: 06-70-361-77-39.