Makó

A Návayra száll a Galambból az ipari szakmák oktatása


Korom András – Makó

– Semmilyen zűrzavar sincs az iskolában, sem a szülők között amiatt, hogy az intézményünk fenntartója, a Földművelésügyi Minisztérium ősztől már csak a mezőgazdasághoz kapcsolódó szakmák oktatását engedélyezte – mondta hírportálunknak Horváth Zoltán, a Galamb igazgatója.

Az intézményben, ahogy arról a beiskolázással kapcsolatos nyílt napokon a nyolcadikosok és szüleik is értesülhettek, ősztől már nem folyik majd például, az ácsok, a szobafestő-mázolók, a kőművesek, a lakatosok és az ipari gépészek illetve a gépi forgácsolók képzése. Ezeket – a tervek szerint – a Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakképző keretében oktatják majd tovább. Igaz ezt az iskolát – a meg nem erősített hírek szerint – összevonják majd a vásárhelyi Kalmár szakközépiskolával.

Horváth Zoltán közölte: a Galamb minőségi megújulása részeként ajánlhatja megújult szakmáinkat, melyeknek keretében a közeljövőben jelentős fejlesztések várhatóak iskolában. Meghirdetett szakmáik helyes kódjait a felvételi rendszerben találják meg az érdeklődők, akiket iskolánkban is szívesen felvilágosítják a változás részleteiről. A régi szakmák képzési helyéről is a felvételi tájékoztatóból informálódhatnak a szülők.