Hírek

Hoppon maradtak a figyelmetlen makói beteglátogatók


Kozserán Beáta – Makó

Leengedett sorompó, zárt bejárati kapu, és egy felragasztott tájékoztató jelzi a makói kórházba érkezőknek, az intézményben az influenzajárvány miatt a mától bizonytalan ideig teljes látogatási tilalom van érvényben. Ottjártunkkor mégis próbálkoztak néhányan a bejutással. Őket a portás világosította fel a kialakult helyzetről.

– Anyukám itt dolgozik. Nála voltam egy pár percre. Tudom, hogy nem szabad látogatni, ezt mi megbeszéltük otthon. Az osztályra ezért nem mentem fet, csak kinn találkoztunk – mondta Murvai Panna, az egészségügyi létesítmény bejáratánál.

Murvai Panna a kórházban dolgozó édesanyjával sem beszélhetett a betegosztályon.

– Nekem nincs hozzátartozóm a kórházban, csak a bankautomatához jöttem. Tegnap este olvastam az egyik közösségi oldalon, hogy mi a helyzet.  Ez egy ilyen időszak. Várható volt – válaszolt kérdésünkre egy fiatal férfi.

Azt, hogy látogatási tilalom van a makói kórházban, a hozzátartozók zöme, a tegnapi híradásoknak köszönhetően már tudta. Ezt jelezte az is, hogy a kórház melletti, látogatási időben máskor zsúfolt parkolóban kora délután elvétve állt autó.