Makó

Harmatgyönge volt ma a makói piac


Gajáta Fanni – Makó

Minden makói és környékbeli tudja, ha szerda van, akkor az a piacot is jelenti. Azonban ma nem csak a vásárlók voltak kevesebben a megszokottnál, de az eladók is. A Deák Ferenc utcai főkapun belépve az érdeklődőket üres placcok, árusító helyek fogadják. A fősoroknál is csak egy-két, régi kereskedő árult. Sokak szerint az időjárás is befolyásolja az embereket.
– Sokan, ha ki is jönnek a piacra, inkább a használt áruk és a ruhák érdekli őket és legtöbbször ott is vásárolnak. Illetve a jobban szeretnek a nagy áruházakban bevásárolni. – mondta egy helybéli árus.

Elmaradt a megszokott nyüzsgés.

 – Gyakran járok ki, mivel naponta főzök, így itt vásárolok be főznivalót és gyümölcsöt is. De ha már itt vagyok, szeretek szétnézni mindenhol. Az árakkal és a minőséggel elégedett vagyok. Egyedül az nem tetszik, hogy a biciklisek bejöhetnek a tiltás ellenére. Ha sokan vannak, ez zavaró, és sáros is lesz az ember a járművektől. Ezen jó lenne változtatni – árulta el Pap Imréné.
Azonban vannak olyanok is, akiknek nem mindennapos program a piacozás.

Kevés volt a vevő, de az eladó is a rossz időjárás miatt.

– Nagyon ritkán látogatok ki a piacra. Az idén talán először vagyok itt, de legfeljebb évente kétszer-háromszor jövök el, szóval nem túl sűrűn – válaszolt a kérdésünkre Stranszky Krisztina.

– Én már évek óta árulok virágokat, melyeket Szegedről hozatok – kezdte Antal Imréné, majd így folytatta: – A forgalom január-február körül nagyon gyenge, de remélem, hogy a hónap közepén a Valentin-nap kicsit javít majd a helyzeten.

Antal Imréné a Valentin napban bízik.