Makó

Virslikupon és fürdőbelépő is járt a földeáki önkénteseknek


Gajáta Fanni – Földeák

– Legalább harminc éve, évente négy alkalommal jövünk Földeákra véradás céljából – mondta Vass Sándorné, a Magyar Vöröskereszt makói területi szervezet titkára, majd így folytatta: talán a terület egyik legnagyobb véradó bázisának számít a község. A levett vért három alkotórészre bontják, ezért is az a szlogen, hogy „Adj vért, és ments meg három életet”. Így mindenki azt a részét kapja, amire szüksége van. Szeretnénk, ha minél több váradó jönne. Január környékén kevesebb a véradó, mint az év többi hónapjában, de rájuk mindig rendszeresen szükségünk van, mivel a betegségek, balesetek nem nézik a naptárt. Nagyon hálásak vagyunk az önkénteseknek, önzetlen segítségükkel a legdrágább kincsüket, adják, azért, hogy másokon segíthessenek, s ezért ellenszolgáltatást nem várnak. Szeretnénk, ha több fiatal is megjelenne és segítene – tette hozzá.

– Most adok először vért és kicsit izgulok – árulta el Németh Nikolett. – Az motivál, hogy ezzel segíteni tudok másoknak. Boldoggá tesz, hogy életeket menthetek, ezért bármikor szívesen megteszem.

A véradók 500 forintos utalványt kaptak ajándékba, korlátlan folyadékpótlásra is van lehetőségük, energiapótlásként egy szelet csokoládét ehetnek. Ráadásként a szentesi Hungerit Zrt. által felajánlott virslikuponnal, valamint makói és mórahalmi fürdőbelépővel jutalmazzák meg őket.

Aki szeretne vért adni, az a makói rendőrkapitányságon teheti meg legközelebb – de csak a jövő héten.