Hírek

Új bíró a Szegedi Ítélőtáblán


Dr. Béri András 1990-ben „Summa cum laude” minősítéssel végzett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán. A diploma átvétele után fogalmazóként kezdett dolgozni a Szegedi Városi Bíróságon. A sikeres szakvizsgát követően 1992-ben bírói kinevezést kapott. 2003-ban került a Szegedi Törvényszékre ahol felszámolási ügyeket intézett, valamint gazdasági, polgári és közigazgatási perekben ítélkezett, emellett az I. polgári-gazdasági tanácsban a másodfokú ítélkezésben is részt vett. 2013. január 1-től a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon dolgozott.

A törvényszéken részt vett a fogalmazóképzésben, valamint a kezdő bírák mellett instruktori feladatokat is ellátott. A Szegedi Tudományegyetem Római Jog Tanszékén több éven keresztül szemináriumokat vezetett, illetve több szegedi középiskolában oktatott jogi, gazdasági-jogi ismereteket.

Az elmúlt években az ítélőtábla ítélkezési tevékenységét – az ügyérkezés folyamatos, jelentős növekedése mellett – nagyon megnehezítették a bírói nyugdíjazások, áthelyezések, halálozások. Dr. Béri András áthelyezésével remélhetőleg lezárul ez az időszak, és a magas színvonalú szakmai munka a továbbiakban zavartalan lesz.