Makó

Gőzerővel készülnek a bajnokságra a makói kézis fiúk


Kozserán Beáta – Makó

– Nagyobb változások nem lesznek a csapat körül – nyilatkozta portálunknak Nagy-György Sándor, a Makói KC elnöke.
A felnőtt csapatban jelenleg öt junior korú játékos is szerepel, akik mindannyian makóiak. A vezetőség elvárása az, hogy a felnőtt csapat, a tabella 4-6. hely valamelyikén végezzen, a junior csapattal szembeni pedig legalább a nyolcadik hely megszerzése.

Erre minden esélye megvan a gárdának, hiszen az őszi idényben éppen az elvárásoknak megfelelően teljesítettek a csapatok.
A felnőttek 11 mérkőzésből 6-ot megnyertek, 1-en döntetlent játszottak és 4-en kikaptak, így 13 ponttal, jelenleg az NB II-es bajnokság Dél-keleti csoportjában a 6. helyen, a juniorok pedig a nyolcadik helyen állnak.

Felnőtt tabella:


Junior tabella:

Az egyesület az Országos Nyílt Serdülő Bajnokságban is szerepelteti játékosait, számukra már januárban folytatódtak a mérkőzések.
–  A serdülő csapat jelenleg a tabella kilencedik helyén áll. Közülük ki kell emelnem Zsiga Roland és Szilágyi Zoltán játékát. A góllövő listán Zsiga Roland a második 133, míg Szilágyi Zoltán a negyedik 128 góllal. Mindkét játékos lehetőséghez jutott már a junior és a felnőtt csapatainkban is – beszélt a csapatok reménységeiről a Makói KC elnöke.

OSB fiú „H” csoport tabellája:

A pályán legközelebb február 5-én, az Erdei János Városi Sportcsarnokban láthatjuk a játékosokat.
Ellenfelük a megyei bajnokságban szereplő Hódmezővásárhelyi KE csapata lesz.
Ezután, február 14-én, a felkészülési időszak lezárásaként Kunszentmártonra, egy háromcsapatos tornára utaznak a fiúk.


A sorsolás:

A hazai mérkőzésekre a belépés ingyenes és a hagyományokhoz hűen a szünetekben továbbra is lesz tombolasorsolás.