Korom András – Maroslele

Hiába jutott be független jelöltként a maroslelei képviselő-testületbe Drima Tibor, mégsem dolgozhat települési képviselőként a kistelepülésen. Ugyanis egy törvényváltozás miatt összeférhetetlenné vált büntetés-végrehajtási munkája és a képviselőség. Ezt azonban sem az ajánlóívek kézhezvételekor, sem azok leadáskor nem tudta. Le is mondott állásáról és fellebbezett a lelei válaztási bizottság határozata miatt a Szegedi Törvényszéknél ám elkésett vele.

– Másfél éves ausztriai megszakítással 17 évig dolgoztam a büntetés-végrehajtásnál és az egyik kollégám Zsombón volt képviselő, ezért meg sem fordult a fejemben, hogy ezek összeférhetetlenek lennének egymással. A törvény változásával a kampány során szembesültem, s tudom, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít annak hatálya alól – mondta hírportálunknak Drimba Tibor, aki olyan komolyan vette a marosleleiek szolgálatát, hogy lemondott  hivatásáról, hogy a közt szolgálja.

– A makói kórház beteghordozója vagyok, de hiába váltottam át civil foglalkozásra, elkéstem vele. Fellebbeztem a helyi választási bizottság az összeférhetetlenséget kimondó határozata miatt a Szegedi Törvényszéknél, de az elutasította azt. Így a  247 vokssal megszerzett mandátumomat a listán utánam következő 181 szavazatot begyűjtött Mojzes Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta – mondta.

Arra a kérésünkre: miért adta fel biztos állását a közt szolgálata érdekében azt mondta: azért, mert a szavazók több mint egyharmada voksolt rá., s ezt már komoly bizalomnak tekinti. Úgy tudja, hogy a történtek miatt nagy a morgolódás a faluban.
Drima Tibor hozzátette, immár civilként nem lesz akadálya, hogy a következő választáson ismét induljon. Igaz 2019-ben a polgármesteri mandátumot célozza majd meg. Addig pedig az általa a Facebookon létrehozott oldalon osztja meg gondolatait a leleiekkel.


+++


Drimba Tibor a szegedi Csillagbörtön körletfelügyelőjeként – ahogy arról korábban a megyei napilap beszámolt – rendszeresen tartott iskolai bűnmegelőzési órákat diákoknak. Ezt a munkáját nem adta fel, hiszen legutóbb a szegedi Madách iskolában is megosztotta taapsztalatait – korábbi munkahelye engedélyével, illetve a makói tankerület vezetőjével is megegyeztek abban, hogy a makói járás iskoláiban is tarthat ilyen órákat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest