Befejeződött a Makó és térségében működő kamerarendszer kiépítése, amely nem csak a 14 milliárdos szennyvízberuházás értékeinek védelméhez, hanem a közbiztonság javításához is hozzájárul. A kiépített biztonsági rendszer összesen 222 darab, fix megfigyelési pontú, IP kamerái a nap 24 órájában továbbítják a felvételeket a Makói Rendőrkapitányságra, amelyeket a rendőrség munkatársai folyamatosan figyelnek és rögzítenek.

A kamerarendszert a szennyvízberuházás költségvetéséből, 85 millió forintból építették ki Makón és a társult településeken. Az éjszaka is kiváló minőségű képeket adó kamerákat új telepítésű – a környezeti viszonyoknak megfelelő magasságú – acéloszlopokra szerelték fel a szennyvízátemelőknél.  A kiépített videofelügyeleti rendszert a Makói Rendőrkapitányság kezeli, a továbbított képek a nap 24 órájában a rendőrkapitánysághoz futnak be, ahol a felvételeket folyamatosan figyelik és rögzítik, így biztosítva a szükség esetén gyors és hatékony beavatkozást.

– A Makón és térségében megvalósult szennyvízberuházás berendezései nagy értéket képviselnek, ezért meg is kell őket védeni, hiszen sérülésükkel nem csak műszaki kár keletkezik, hanem a szennyvízszolgáltatásban is zavarok keletkezhetnek – mondta Ortutay Miklós, a csatornázás projektmenedzsere a makói rendőrkapitányságon délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

– A fejlesztés elsődleges célja, hogy megvédje a szennyvízátemelőket, de természetesen az adott utcát is figyelni fogják, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a térségben élők még nagyobb biztonságban érezzék magukat szűkebb lakókörnyezetükben – tette hozzá , Farkas Éva Erzsébet polgármester.

A rendszert – amely a kamerákon kívül magában foglalja a szükséges kiegészítőket, szünetmentesítést biztosító és adatátviteli eszközöket, rögzítőberendezéseket – a fővárosi Preventív-Security Biztonsági és Tanácsadó Zrt., valamint a szegedi BGL-NET Informatikai, Kereskedelmi és Szolgáltató alkotta konzorcium telepítette.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest