Makó

Keresztúriné lett a városi tévé, míg Zsámboki Erika a Hagymaház új vezetője


A makói képviselő-testület mai rendkívüli ülésén a városi cégek vezetői posztjáról is döntöttek. Ennek érdekében lemondott a Makói Városi Televízió Nonprofit Kft., illetve a Makó Kulturális Nonprofit Kft. vezetésével november 30-ig díjazás nélkül megbízott Nagy Nándor, aki így a továbbiakban csak a Városgazdálkodási Nonprofit Kft-t vezeti.

A Makói Városi Televízió vezetésével a testület február 1. és idén november 30-a között az 1968-as születésű, három gyermekes Keresztúriné Kisistók Tímeát bízta meg. Az új, eredetileg tanárképzőt végzett vezető korábban szerkesztő-riporterként dolgozott a Tisza Rádiónál, a Szegedi Városi Televíziónál, a Rádió 88-nál, a Telin Tv-nél, 2011- óta pedig a Szegedi Városi Televízió ügyvezető igazgató helyetteseként végezte munkáját. Az új ügyvezető havi bruttó 350 ezer forintot kap.

Arról is döntöttek már zárt ülésen, hogy a Makó Kulturális Nonprofit Kft., azaz a Hagymaházat február 1-je és idén november 30-a között Zsámboki Erika vezeti, havi 350 ezer forintos fizetésért. Az új ügyvezető 2001 és 2005 között a Maroslelei ÁMK-ban dolgozott, míg az utóbbi időkben a makói József Attila Gimnázium könyvtárosa volt.

Az ENI, azaz az egyesített Népjóléti Intézetet a következő öt évben, azaz február elseje és 2020. január 31-e között Tóthné Balázs Andrea irányítja. Ő havi 300 ezer forintos fizetést kap.