Hírek

Ismét segíti az önkormányzat az apátfalvi cigányokat


Az apátfalvi cigányok helyzetéről tárgyaltak részéletesen tegnap délelőtt az helyi önkormányzatnál, miután az előző faluvezetés ideje alatt úgy fogadták el a helyi esélyegyenlőségi programot, hogy azzal kapcsolatban csak az érintetteket képviselő nemzetiségi önkormányzat képviselőit nem kérdezték meg. A jelenlegi testület épp ezért azt kérte, hogy a cigány nemzetiségi önkormányzat egészítse ki a már elfogadott programot.

– Az előző ciklussal ellentétben nemzetiségi referens is segíti a cigányokat, Károlyi Sándor hétfőn és szerdán reggel 8 és délelőtt 10 között a községházán tart fogadóórát számukra, s segít többek közt a különféle dokumentumok, kérelmek kitöltésében – mondta hírportálunknak Szekeres Ferenc. Apátfalva polgármestere hozzátette, hogy a község önkormányzata vállalta a helyi kisebbségi ház rezsijének fizetését, illetve anyagi támogatást is nyújt, az ott rendezendő programok megrendezéséhez.
A 2960-as lélekszámú Apátfalván egyébként a legutóbbi 2011-es népszámláláskor 254-en vallották magukat cigánynak, de a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat adatai alapján ennél jóval többen, 428-an vannak.