Makó

Nem lehet forrásvesztés az uniós pályázatoknál


A 2015. évi fejlesztéspolitikai cselekvési terv szerint az ország veszíthet forrást vesztenie a 2007-2013-ra megítélt uniós pénzek esetében, “minden pénzt haza kell hozni” az elmúlt uniós ciklusra vonatkozó, Magyarország rendelkezésére álló 8200 milliárd forintból – mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár csütörtökön a parlamentben.

Kiemelte: azért fontos a kormány szerdán elfogadott cselekvési terve, mert több 100 milliárd forint “foroghat kockán”, úgy kell lezárnia a kormánynak a 2015-ös évet, hogy “minden uniós pénz hazajöjjön”, amit a Európai Unió Bizottsága Magyarország számára biztosított.

Csepreghy Nándor elmondta: a megvalósuló projekteket 2015 végéig be kell fejezni, a pályázatokon nyertes vállalkozásoknak, állami intézményeknek, háttérintézményeknek ki kell fizetniük a szállítóknak minden számlát az idei év végéig.
A projektek lezárása és a számlák beadása a feltétele annak, hogy Magyarország minimalizálja, illetve elkerülje a forrásvesztés kockázatát – mondta Csepreghy Nándor.

MTI

Forrás: kormany.hu