Hírek

Óföldeákon a községháza, Földeákon az iskola újul meg


18,5 milliárd forintot kapott 68 település még karácsony előtt, egyes fejlesztési feladataik finanszírozására a kormánytól. A makói térségbe összesen 650 millió forint jutott.

Ebből az összegből Óföldeáknak 10 millió, Földeáknak 120 millió jutott.
– Arról döntött a helyi képviselő-testület, hogy mind a 10 milliót a községháza felújítására fordítjuk – közölte Simonné Sinkó Erika Óföldeák polgármestere. Hozzátette: ebből az összegből cserélik ki a hivatal – melyben orvosi rendelő és gyógyszertár is működik -, összes nyílászáróját, elvégzik az aljzatbetonozást és az épület víz elleni szigetelését.

Az óföldeáki községháza.

– A kormány által biztosított 120 millió forintot teljes egészében az iskola fejlesztésére fordítjuk – mondta hírportálunknak Hajnal Gábor, Földeák polgármestere. – Ez azt jelenti, hogy a Zárda utcai főépület nyílászárócseréjére, homlokzatának kialakítására, hőszigetelésére és a belső burkolatok cseréjére költjük. Illetve ebből a támogatásból és a falu önerejével újítjuk fel a mellette lévő két tanteremből és tanári szobából álló részt. Ráadásul ezt két újabb tanteremmel és egy vizesblokkal is bővítjük. A munkálatokra közbeszerzést írunk ki, s terveink szerint a felújítás még az idén befejeződik – tette hozzá a földeáki polgármester.