Makó

Notórius táskatolvajt fogtak a rendőrök


Ellopták egy kerékpáros táskáját – telefonáltak még szombaton a rendőrségre. A bejelentés szerint a sértett a kisteleki Kossuth utcán biciklizett amikor mellé ért egy fekete kabátot és fekete nadrágot viselő személy, aki kiragadta kosarából a táskáját és elhajtott azzal. A helyszínre érkező járőrök széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként a közelben elfogták a feltételezett elkövetőt. B. László Gusztávot előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

A nyomozók azzal is gyanúsítják a férfit, hogy január 16-án 12 óra 15 perckor a kisteleki mentőállomás előtt eltulajdonított egy kézitáskát egy kerékpár csomagtartójából. Továbbá a megalapozott gyanú szerint a 18 éves kisteleki lakos január 17-én a délelőtt a Vásártér utcán megkísérelte egy gyalogos kezéből kivenni annak táskáját, de ez nem sikerült neki, ezért elszaladt a helyszínről.

A rendőrök B. László Gusztávot őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészségen, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a gyanúsított előzetes letartóztatására.

MH-CSMRFK