Hírek

A felnőtteket is megtáncoltatják az Írisz Táncklubban


Bojtor Boglárka – Makó

– Már tizennyolc éve is tartottam felnőtt tánciskolát, akkor még a Korzó Kaszinóban – mesélte Sütő Eleonóra az egyesület szakmai vezetője. – Akkor nagy volt az érdeklődés, akárcsak most. A hétvégi órákra körülbelül harminc pár jelentkezett, sőt még olyanok is, akik szólóban sajátítják el a lépéseket. Régóta érlelődik bennem a felnőtt tánciskola gondolata, és most, hogy a teremmel kapcsolatban minden rendeződött, nem haboztam tovább – folytatta. – Aki eljött, szórakozva tanul majd meg táncolni, megfelelő körülmények között, megfelelő lépésekkel – mondta.

A tanfolyamon nincs korhatár, így tizenévesektől a középkorosztályon át az idősebbekig minden korosztály képviseltette magát. Közülük többen tanultak már táncolni, és csak felelevenítik tudásukat, de volt olyan vállalkozó is, aki először élvezte szakképzett oktató segítségét. Az egyesület nem titkolt célja, hogy megmozgassa Makót, melynek keretében táncolni is megtanítja. A nyári táborukban egy flashmobbal kísérelték ezt meg, de most sokkal nagyobb sikert értek el. Annyian jelentkeztek a tánciskolába, hogy egymás után két csoport sajátította el a lépéseket, délután négytől és hattól.

– A kisfiunk az Írisz Táncklubba jár és Nórával régóta beszélünk már erről a lehetőségről – mondta Lipták Tibor, aki párjával érkezett az Erdei Ferenc téri tánciskolába. – Nagyon jó ötletnek tartom a felnőtt tánciskolát, az itt tanultakat táncesteken és bálokon is hasznosítani tudjuk majd. Valamikor én is jártam táncórákra, most felelevenítem az ott tanultakat – tette hozzá.

Nóra szerint is nagyon fontos, hogy táncolni tudjanak az emberek, hiszen a bálokon, rendezvényeken a zenekar csak akkor játszik különböző stílusú zenéket, ha a társaság tud is azokra táncolni. Aki tudja a megfelelő lépéseket, annak az önbizalma is helyén lesz a parketten.

A héten indult szombati próbákon a jelentkezők angol és bécsi keringőt, rockyt, szambát, cha-cha-chát, de még foxtrottot is tanulnak. A cél az, hogy egy megszólaló zenére mindenki a helyes lépésekkel és magától, önfeledten táncoljon.

– Elkezdett érdekelni a tánc, ami a jelentkezés óta csak fokozódott – mondta Hős Zsanett, aki táncvideókat is megnézett az első óra előtt. – Eddig még nem táncoltam, de szeretném megtanulni, élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodni. Az itt megszerzett tudásom sok helyen jön majd jól – tette hozzá.