Makó

A betegek érdekében képezték tovább a makói kórház 91 dolgozóját


Elhangzott, hogy a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház 91 dolgozója vehetett részt a még 2013-ban indult, idén január végén záruló TÁMOP pályázati támogatással rendezett szakmai képzésen. Közülük 27 ápoló szerzett új szakképesítést, köztük 1 gyógyszerkiadó, szakasszisztens, 2 egészségügyi gyakorlatvezető, (ilyen még nem volt az intézményben), 4 sürgősségi szakápoló, 5 geriátriai szakápoló, 3 hematológiai, transzfúziológiai szakasszisztens, 4 kardiológiai és angiológiai szakasszisztens, 5 pszichiátriai szakápoló, míg 3 kémiai labor szakasszisztens. Leginkább azokra a területekre koncentrált a képzés, amelyekből vagy hiányt szenvedett az intézmény, vagy megnövekedett a betegforgalom, vagy az új kihívások tették azt szükségessé.

Kallai Árpád és Dóka Ildikó ismertették a képzés részleteit.

64 szakdolgozó részére pedig a stressz kezeléssel kapcsolatos menedzsment jellegű továbbképzéseken vettek részt, annak érdekében, hogy minél kvalifikáltabb, elégedettebb és kiegyensúlyozottabb szakdolgozók foglalkozzanak a betegekkel.
A továbbképzés során a leendő ápolókat képzőket is képeztek.

Kallai Árpád megköszönte mindazok segítségét, akik  átvállalták a képzések idejére az azon résztvevők munkáját. Hangsúlyozta: a képzett szakemberek munkájukkal és tudásukkal hozzájárulnak a makóiak és a térségben élők egészségtudatos magatartása fejlesztéséhez. Kiemelte, ez legalább olyan fontos, mint a kórházi ifrastuktúra feljesztésem illetve a gépek, műszerek beszerzése.