Makó

Nem zárják be a makói Tescot


A Tesco vezérigazgatója  az index hírportálnak adott interjújúban elmondta: A magyarországi Tesco hosszú távú működését és eredményességét szeretnék biztosítani azzal, hogy bezárják 13 áruházukat. A cég számára továbbra is kiemelten fontos Magyarország, és a magyar vásárlók. Büszkék arra, hogy munkánkkal évek óta hozzájárulunk a magyar gazdaság eredményeihez, és áruházainkban büszkén szolgáljuk ki heti három millió vásárlónkat.

A Tesco döntéséről a ma tájékoztatta az érintett megyei kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, utóbbiakkal a jogszabályokban rögzített 7 nap elteltével megkezdi a tárgyalásokat.

A vállalat ma tájékoztatta az érintett áruházakban dolgozó munkatársakat az áruház bezárásának bejelentését követő lépésekről.
A 13 bezárásra ítélt Tesco áruház közt nincs a makói, de közte van három győri, egy soproni, egy tatabányai, egy nyergesújfalui, egy törökszentmiklósi, egy tolnai, egy nagykátai, egy adonyi, egy püspökladányi, egy hajdúböszörményi és egy budapesti.